Köztudott, hogy a gyerek gyűlöli, ha a szülője belenéz a telefonjába. A szülőt meg majd megöli a kíváncsiság (és az aggódás), hogy vajon mit nézhet a gyereke. Ebből aztán óriási balhék tudnak lenni, és nagyon sokan azzal értenek egyet, hogy a telefon a gyerek (meg bárki) privát szférája. A Tiktok most ebbe a privát szférába enged könnyebb betekintést.

Mostantól nincs balhé azon, hogy a szülő kikapja a gyerek kezéből a telefont és elkezdi lesegetni, egész egyszerűen a saját Tiktok-fiókja alá tudja rendelni a gyerekéét is. Sőt, azt is letilthatja, hogy bárki közvetlen üzenetet küldhessen a gyerekének, illetve ez a funkció alapból le lesz tiltva a 16 év alatt regisztrálók számára. Ezeken kívül külön tilthatóak lesznek bizonyos kategóriájú videók, valamint még időbeni korlát is megadható a tiktokozásra.

Azt nem mondjuk, hogy ezzel egy csapásra megoldódott a kamasz-szülő konfliktus, de legalább ehhez nem kell elvenni a telefont. A gyerek meg kereshet egy új appot, amivel eltitkolja az anyja/apja előtt mit is csinál éppen.

Forrás: Social Media Today