Az Instagram és az Quest VR szülői felügyeletein erősít a Meta. Tulajdonképpen egy központi irányítópultban fogja össze a felügyeleti eszközöket, hogy átláthatóbb legyen, mi mindent lehet beállítani a gyerekek védelme érdekében. 

“A szülők és a gondviselők tudják, mi a legjobb tinédzsereik számára, és decemberben elköteleztem magam amellett, hogy új felügyeleti eszközöket dolgozzak ki, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy jobban részt vegyenek tinédzserek élményeiben. Ma ezeket a felügyeleti eszközöket elérhetővé tesszük új Family Centerünkben. Szorosan együttműködtünk szakértőkkel, szülőkkel, gondviselőkkel és tinédzserekkel, hogy kidolgozzuk a Family Centert, egy új helyet a szülők számára, ahol felügyelhetik tinédzsereik fiókjait a Meta alkalmazásain belül, felügyeleti eszközöket állíthatnak be és használhatnak, valamint hozzáférhetnek forrásokhoz arra vonatkozóan, hogyan kommunikáljanak a tizenévesekkel az internetről”  –  írta bejegyzésében Adam Mosseri, az Instagram vezetője. 

A Family Center idővel egy olyan központtá váik, ahonnan a szülők felügyelhetik gyermekeik Meta-alkalmazásainak minden aspektusát, beleértve a VR-t is. Megtekinthetik, mennyi időt töltenek a gyerekek az alkalmazásban, és időkorlátokat állíthatnak be, miközben értesítést is kaphatnak, ha gyermeke jelentett valakit, és arról is lehet majd információkat kapni, hogy a gyerekek mely fiókokat követik. 

Az Instagram azt ígéri, hogy az elkövetkező néhány hónapban további funkciókkal bővül majd a Family Center, többek között lehetővé válik, hogy beállítsanak egy olyan idősávot, amikor tinédzserük használhatja az Instagramot, valamint az is, hogy egynél több szülő felügyelje a gyermek fiókját. A VR-ben a Meta egy sor új vezérlő és felügyeleti eszközt is hozzáad, kezdve azzal a lehetőséggel, hogy a szülők összekapcsolhatják a tinédzser fiókját a felügyeleti központtal. A szülők ezután jóváhagyhatják gyermekük alkalmazásletöltéseit, letilthatnak bizonyos alkalmazásokat, megtekinthetik a headset képernyőidejét, figyelhetik az Oculus barátaikat, valamint letilthatják a Linket és az Air Linket. 

Forrás: Social Media Today