Eddig is használatosak voltak a Youtube-on a hashtagek, viszont a keresések alkalmával nem igazán sikerült a megfelelő tartalmakat kidobnia az oldalnak, vagy csak néhány találatot jelzett. Mostantól viszont egyszerűbben lehet használni ezeket. 

Javítottak a hashtag alapú keresésen, a Youtube pedig azt reméli, hogy ezzel élvezetesebb lesz az oldal használata. Mostantól egy felületen, összegezve jelennek meg a felcímkézett videók. Akiknél már megjelent az új felület, azok azt mondják, hogy nem úgy kell elképzelni, ahogy a közösségi oldalakon a hashtagekre való keresést, ugyanis nem feltétlenül a legfrissebb tartalmak kerülnek a lista elejére, ami nagy előny lehet azoknak, akik a lista elejére kerülnek, viszont megnehezíti a keresést azoknak, akik a téma legfrissebb videóit keresik, bár valószínűleg még igazítani fognak az algoritmusokon. 

A keresőt úgy is lehet használni, hogy a www.youtube.com/hashtag/yourterm címet beírjuk, a “youterm” részt pedig behelyettesítjük a keresett hashtaggel. A fejlesztés tud magyarul is, de így azért csökken a megtalált videók száma, így érdemes az angol címkékkel próbálkozni ha például receptet keres az ember. A kereső egyelőre az asztali elérésre lett optimalizáva, de valószínűleg hamarosan ezen is fejlesztenek. 

Forrás: Techcrunch