Szeptemberben a Google már kipróbálta a Keresés új funkcióját, ami abból áll, hogy megtaláljuk a „közeli ételeket”, és ezt a funkciót most bevezették a Google Térképbe néhány más funkcióbővítéssel együtt.

Ez most konkrétan nem tűnik nagy újdonságnak, de konkrétan arról van szó, hogy konkrét ételt írunk a keresőbe, és azt próbálja nekünk belőni a Google Maps, hogy hol lehet a közelünkben. A kártyákkal kapunk képet, árat és az étterem nevét, valamint értékelést és távolságot. Ha egy találatra koppintunk, megjelenik a menü leírása, valamint a Google Térképről származó fényképek. Az eredményeket egy teljes képernyős rácson is láthatjuk, amely konyhaspecifikus szűrőket kínál, például „Fűszeres” és „Vegetáriánus”.

A funkció egyelőre csak angol nyelven elérhető, de inden bizonnyal ezt bővíteni fogják.

Ezen kívül a Google Maps mostantól azt is jelöli, hogy mely éttermek érhetők el könnyen mozgássérültként. Ez a mód a Beállítások > Kisegítő lehetőségek menüpontban engedélyezhető, a kerekesszék ikon ezután megjelenik a keresési eredmények mellett, illetve az is, ha így nem megközelíthető a hely.

Forrás: 9to5google