A koronavírus-járvány alatt a Pinterest elérése megnőtt, így azok a márkák is egyre erőteljesebben gondolkodnak azon, hogy megjelenjenek az oldalon, akik eddig nem tették. Másoknak pedig most jöhet el az ideje, hogy újragondolják vagy átalakítsák az eddigi jelenlétüket, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy tudják, mivel lehetnek népszerűbbek a közösségi oldalon. 

Hogy ez sikerüljön, elengedhetetlenül fontos tudni, hogy milyen típusú termékek a legnépszerűbben a közösségi oldalon, és melyek azok, amik éppen egyre jobban érdeklik az embereket. Segítségképpen itt a Pinterest Trends, ami azt mutatja meg, melyek azok a témakörök, amik iránt egyre több felhasználó érdeklődik, lehet a mai napra keresni, de arra is, hogy egy év alatt mik érdekelték a legjobban a felhasználókat.

A Tailwind pedig azt szedte össze egy infografikában, hogy melyik a tíz legnépszerűbb kategória. Talán nem meglepő, hogy az étel-ital, a lakberendezés vagy az utazás dobogós lett, de a legnépszerűbb tíz téma között szerepel az egészség, a divat, a frizurával kapcsolatos képek és szépségtrükkök, a kézműveskedés, a szórakozás, az esküvők, és más ünnepségek és bulitippek. 

Forrás: Social Media Today