Az internet veszélyes hely, tudjuk ezt mindannyian, szóval szükség van a felvilágosításra. Ráadásul nem csak a fiataloknak kell megmutatni a veszélyeket és a felelős gondolkodást, hanem sok felnőttnek is. Ezért az új-zélandi kormány a Motion Sickness ügynökséggel közösen indított tévés, kültéri és közösségi médiás kampányt, amiben az internet gyerekekre leselkedő veszélyeire hívják fel a figyelmet. A dolog pedig azonnal be is talált, ugyanis a pornós kisfilm azonnal körbejárta a teljes internetet világszerte.

Ebben egy teljesen meztelen pornós pár csenget be egy házba, ahol elmesélik az ajtót nyitó anyukának, hogy kiskamasz fia pornófilmből szerzi első, a valóságtól nagyban eltérő ismereteit a szexről. Erre az anyuka hívja a gyereket, aki pedig… na de tessék megnézni a ismeretterjesztő filmet.

A többi videóban olyan témák vannak, mint az online zaklatás, az ismeretlenekkel csetelés illetve a szűrőprogram nélküli videófogyasztás. A közös bennük, hogy a kisfilmek mindig egy-egy hívatlan vendégen keresztül mutatnak rá a felügyelet nélküli netezés problémájára.

Állítólag a kampány fogadtatása kifejezetten pozitív volt a szülők körében, a megtekintések pedig már az első napokban elérték a százezret.