Az elmúlt hetekben a YouTube elindított egy új videóoldalt, amely számos elemet módosít, de mindenekelőtt egységesíti a dizájnt Androidon, iOS-en és a weben.

Ennek az újratervezésnek a fénypontja a pirula alakú gombok használata a kulcselemekhez. Például ahelyett, hogy két különálló gomb lenne, a fel/le hüvelykujj és a hasonló számláló egy tárolóban található. A megosztás, létrehozás (rövidfilmek), letöltés és más olyan dolgok, amelyekkel gyakran kapcsolatba lépünk, ugyanazt a megjelenést kapják.

Eközben ez a rész a mobilon a csatorna részletei alatt találhatóak, és az információ a videó címe, a megtekintések száma, a közzététel dátuma és a hashtagek után jelenik meg. 

Ez az új dizájn egybeeshet az „Ambient Mode”-dal is, amely lehetővé teszi, hogy a videó alja a leírás részbe és a rendszer állapotsorába kerüljön a nagyobb élmény érdekében. Ez opcionálisan engedélyezhető/letiltható a menüből.

Egy másik kulcsfontosságú változás ezzel az átalakítással a legfelső megjegyzést egy szembetűnőbb tárolóba helyezi, amely igazán kiemelkedik a képernyőből. Ez az embereket nagyobb érdeklődésre ösztönözheti. A dolog kissé eltér az asztali számítógépeken, mivel a videó leírása kapja meg a vizuális kiemelést. 

Ez a frissítés egyre több felhasználó számára jelenik, de még nem vezették be széles körben. 

Forrás: 9to5google