A koronavírus-járvány legnagyobb gazdasági áldozatai közé tartoznak az előadóművészek. Nekik gyakorlatilag teljesen megszűnt jelenleg a pénzkereseti lehetőségük. Sokan emiatt kényszerből, hogy azért az érdeklődés fennmaradjon, ingyen pakolgatnak fel mindenféle dolgot az internetre, de ezzel a bevételkiesésükre nem találtak problémát. Ezen próbálna segíteni a Facebook.

A platform most gőzerővel azon dolgozik, hogy minél hamarabb elindíthassa a fizetős videó szolgáltatását, amivel mondjuk egy zenész akár pénzt is kérhet az előadásáért. Teszem azt a Quimby fogja magát, meghirdet egy koncertet szerda este nyolcra, amire jegyet lehet váltani, akár előre is, majd a streamet online nézi mindenki, aki jegyet váltott rá, más pedig lemarad róla. Ezzel tényleg megvalósulna az online fizetős koncert lehetősége, de ugyanígy akármire lehet alkalmazni a dolgot, akár ismeretterjesztő, művészeti előadásokra, színházra, egyebekre.

Ehhez jönne kiegészítésként a Live With… funkció, ami már Instagramon felbukkant, és a lényege, hogy másokat is be lehet vonni az előadásba. Persze olyat is lehet, hogy valaki nem magának kér pénzt, hanem adományozna, de ezt már mindenki maga dönti el.

Hogy mikor indul, azt nem tudjuk, de valószínűleg nem kell rá sokat várni, és az is biztos, hogy a funkció értékes marad a vírus utánra is.

Forrás: Facebook