Az Egyesült Államok elnöke egy sajtótájékoztatón gondolkozott hangosan arról, hogy talán ha fertőtlenítőszereket juttatnának az orvosok a betegek szervezetébe vagy befecskendeznék vagy meginnák azt, akkor talán az belülről is fertőtlenítene és hatásos lenne a koronavírus ellen. Illetve azt is felvetette, hogy a test UV fénnyel történő megvilágítása akár belülről, szintén jó módszer lehetne a vírus kezelésére.

A kijelentései gyakorlatilag felrobbantották a közösségi oldalakat és nagyon hamar a koronavírus téma legnépszerűbb bejegyzései közé kerültek az olyan kifejezések mint a fertőtlenítő vagy a fehérítő. Sőt, ezek a kifejezések népszerűbbek lettek a Twitteren, mint maga a Covid-19 kifejezés. 

relates to ‘Disinfectant,’ ‘Bleach’ Tweets Top ‘Covid-19’ After Trump Gaffe
Így terjedt Trump hülyesége

Rengeteg orvos ragadott azonnal billentyűzetet, hogy gyorsan figyelmeztessen mindenkit, hogy meg ne próbáljanak fertőtlenítőt inni vagy a szervezetükbe fecskendezni, mert az nem kifejezetten a vírusokra, sokkal inkább az egész szervezetre nézve halálos. Aztán a legnagyobb fertőtlenítőgyártók igyekeztek minél több emberhez eljuttatni az üzenetet, miszerint az elnök gondolatmenete ellenére ne akarjon senki fertőtlenítőt juttatni a testébe. 

Donald Trump később azzal védekezett, hogy ő sem gondolta ezt komolyan, csak szarkasztikus volt. 

Forrás: Bloomberg