Yoseline Hoffman, ismertebb nevén YosStop, Mexikó egyik legismertebb influenszere. A nőnek 7 millió követője van Instagramon, és 14 millió követője a két Youtube-csatornáján. Most azonban gyermekpornográfia vádjával állítják bíróság elé, miután levideózott egy 16 éves, szemmel láthatóan magatehetetlen lányt, akit egy buliban megerőszakoltak, majd a felvételt megosztotta, a tinilányt hibáztatva a történtekért. A bíróság elrendete az előzetes letartóztatását is, a következő két hónapban biztosan előzetesben marad. 

A videót még 2020-ban töltötte fel, az áldozat szerint az eset 2018-ban történt, amikor ő még csak 16 éves volt. Elment egy buliba, ahol alkoholt fogyasztott, és magatehetetlen állapotba került. Ekkor több fiú is szexuálisan bántalmazta az öntudatlan lányt egy pezsgősüveggel, a videót pedig feltöltötték a közösségi oldalakra, és körbeküldték a lány iskolájában is, majd egy pornóoldalra került. A lányt ezután online és a valós világban is zaklatni kezdték, ez eset egészen addig fajult, hogy a zaklatói nyilvánosan, egy pláza előtt verték meg, miközben a többi zaklatója jól szórakozott a történteken, az esetről videót és készítettek, a szexuális bántalmazás, és a verekedés videóját pedig elküldték Hoffmannak is, aki egy videót szentelt az esetnek. Az áldozatot megnevezte, majd őt hibáztatta a történtekért, a videóban kurvának nevezte, és egy “szánalmas generáció” példájának nevezte. Az áldozat a videó után további zaklatásokat és halálos fenyegetést kapott. 

A lány ezek után saját csatornát indított, ahol elmondta a történetét, és azt is, hogy mit jelentett az életében, mikor Hoffman is beszállt a zaklatásába. Az ismert influenszer ezek után újra elővette a sztorit, és újra az áldozatot hibáztatta. 

Forrás: Vice