Mesterséges intelligencia segítségével animálja a gyerekek rajzait a Meta új kísérleti aktivitása. 

A rendszer lényege, hogy a gyerekek rajzának feltöltése után a mesterséges intelligencia több folyamaton keresztül elemzi a rajzot, majd animálja, a szülő pedig letöltheti a kisvideót, és megoszthatja az ismerőseivel, vagy szimplán csak egy mesét szőhet a gyerek rajza köré az esti altatáshoz. A technológiát még fejlesztik, ebben segíthetnek a szülők azzal, hogy engedélyt adnak gyermekük rajzának a mesterséges intelligencia rendszer további tanítására.

A rendszer már most képes azonosítani az emberszerű figurákat egy rajzon, szegmentálni a figurákat a háttérből, a kulcspozíciók meghatározásával rögzíteni, végül mozgási adatok segítségével animálni. Ez kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, és az eredmények már most nagyon biztatóak. 

Ez az első mesterséges intelligencia kutatási projekt, amely a gyermekek kézzel rajzolt figuráinak automatikus animációjára összpontosít. A Meta ettől azt reméli, hogy ez közelebb viszi a világot emberi szemszögből megértő mesterséges intelligencia felépítéséhez. Hogy ez utóbbi egészen pontosan mit is jelent a gyakorlatban, azt nem tudjuk, de itt lehet animálni a rajzokat. 

Forrás: Metademolab