Az amerikai elnök újraválasztási kampányának egyes hirdetéseit eltávolította a Facebook, mert azok a hivatalos indoklás szerint megszegték a gyűlöletkeltésre vonatkozó szabályzatot. 

Nemrég a Twitter is megtévesztőnek jelölte az elnök néhány bejegyzését, mert azt írta, hogy a levélben leadott szavazatok választási csaláshoz vezetnek. Most a kampányban arra szólította fel a szavazóit, hogy támogassák a törekvését, hogy terrorszervezetté nyilváníthassa az antifa mozgalmat, akiket a „szélsőbaloldali csoportok veszélyes bűnözőinek” nevezett.  A fő gond azonban nem is ez, hanem a hirdetésben szereplő hegyével lefelé állított, fekete keretbe foglalt vörös háromszög volt. Ez az Anti-Defamation League (ADL, Rágalmazásellenes Liga) amerikai központú, nemzetközi zsidó szervezet közleménye szerint olyan, mint amit a náci rezsim használt politikai fogvatartottak megkülönböztetésére a koncentrációs táborokban.

A Facebook szóvivője, Andy Stone szerint is ez volt az igazi baj, ezt ugyanis nem lehetett volna olyan kontextusban bemutatni egy hirdetésben, hogy elítélnék. Trump stábja azzal védekezett, hogy a szimbólumot az antifák rendszeresen használják, vagyis új értelmet nyert. Ezzel az érveléssel nem csak a Facebook, de a történészek többsége sem ért egyet. 

Forrás: CNN