Azt írja az MTI (meg tudja már mindenki gyakorlatilag, aki internetezik), hogy leállás volt hétfőn az Alphabet vállalat YouTube, Gmail, illetve Google Maps, Google Drive szolgáltatásainál, a hibát több tízezer felhasználó jelezte világszerte.

A Google a honlapján azt közölte, hogy az Egyesült Államom keleti partvidékén hétfő reggel 7 órától (közép-európai idő szerint déli egy órától) voltak gondok a szolgáltatásaikkal.

A YouTube videómegosztó portál a Twitteren közölte: tudomásuk van arról, hogy sokaknak gondja van a szolgáltatás elérésével, egy óra elteltével viszont már arról számoltak be, hogy a hibát sikerült elhárítani.

A leállásokat nyomon követő DownDetector honlap szerint az üzemzavar globálisan, többek közt az Egyesült Államokban, Indiában, illetve Nagy-Britanniában is felhasználók ezreit érintette.

Ez, illetve múlt héten a Facebook és a Messenger akadozása mutatja, mennyire ki vannak szolgáltatva az emberek az óriás tech cégeknek. Komplett vállalatok állhatnak le egy-egy kihagyás miatt, a szolgáltatások nélkül nem működik semmi. Szóval itt a hír végén kicsit moralizálva, baromi kényelmes dolog ezektől függeni, de biztosan akarjuk mi azt, hogy egy gombnyomással kikapcsolható legyen az életünk?