Az éves WWDC konferenciáján az Apple bejelentette, hogy az iOS 17 egy olyan továbbfejlesztett automatikus javítást fog tartalmazni, amelyet a mesterséges intelligencia hajt majd, és amely pontosabban megjósolja a következő szavakat és kifejezéseket, amelyeket esetleg használni fog. Idővel személyre szabja, megtanulja a leggyakrabban használt szavait – beleértve a káromkodásokat is.

„Azokban a pillanatokban, amikor csak be akarunk gépelni egy kacifántos szót, nos, a billentyűzet is megtanulja” – mondta Craig Federighi, az Apple szoftverfőnöke egy előre felvett prezentációban.

A szóban forgó MI modell egy „Transformer”. A 2017-ig nyúlóan a Transformer vált a választott architektúrává összetett mesterséges intelligencia-gondolkodási feladatokhoz, alkalmas dokumentumok összegzésére, zene generálására, tárgyak osztályozására a képeken. Vagy mostantól a káromkodások tanulásra, adott esetben.

Persze mindez leginkább angolul, magyarul annyira kacifátnosan lehet káromkodni, hogy azt az Apple sem tudta eddig sem kiírtani.

Forrás: Techcrunch