A brit James Asquith több mint egymillió követővel rendelkezik az Instagramon, és ő a legfiatalabb ember, aki minden országot meglátogatott. Asquith a világjárvány után is aktív, és elindítja a világ legújabb légitársaságát Gatwickben. És amíg a légitársaságok nagy része kiszeretett az emeletes A380-as repülőgépekből, Asquith használtan, akciós áron vásárolja fel őket.

Az A380 a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, és a repülés jövőjének szánták – kényelmes, nagy hatótávolságú, és egyszerre több száz utas szállítására alkalmas. Azonban nem fogyott a várt mennyiségben, és a gép gyártása 2021-ben véget ért, sok légitársaság pedig lemondott tőlük olcsóbb, környezetbarátabb lehetőségekért.

Asquith egyébként létrehozza a Global Airlines légitársaságot, és úgy véli, hogy az utasok szeretik a tágas repülőgépeket, és elcsábíthatják őket a bejáratott légitársaságoktól.

„Szerintem ez a valaha készült legfantasztikusabb kereskedelmi repülőgép, de valamit tenni kell vele, ami miatt az utasok fel akarnak lépni a fedélzetre.”

Az Instagrammer azt mondja, hogy szeretné visszahozni az repülés aranykorát:

„Sokan beszélnek azokról a szép napokról, amikor a társalgó a legfelső fedélzeten volt, sokan pedig csak a számokat nézik, és azt mondják, még 20 business ülést helyezhetnénk el a felső fedélzeten. Kell egy középút, és úgy gondoljuk, hogy ezt megtaláltuk.”

Asquith úgy véli, hogy a repülőgépek megvásárlásával, nem pedig lízingelésével – ahogy az a légitársaságoknál megszokott – pénzt takarít meg, amelyet vissza lehet fordítani az utasok élményének kellemesebbé tételére.

Az iparág azonban még mindig lábadozik a járványból, és az ukrán háború és a megélhetési költségek válsága veri a világot. A szkeptikusok úgy vélik, hogy a vállalkozás nem is indulhat el.

Amúgy valóban zavaros idők járnak a légi közlekedésre, de a légitársaság főnöke nagy reményeket fűz hozzá. Úgy számol, új vásárlásai jövő tavasszal Gatwickből New Yorkba repülnek majd.

Forrás: Sky