A legújabb őrület a TikTokon, hogy a felhasználók a holokauszt áldozatait személyesítik meg a videóikban, és úgy tesznek, mintha a mennyből küldenének üzenetet, hogy elmeséljék a történetüket. Ők azt állítják, hogy mindezt oktatási célzattal teszik, hogy a fiatalokhoz eljusson a haláltáborok borzalma. 

A videókban horzsolásokat, verések nyomait sminkelik maguknak, és elmagyarázzák, hogyan ölték meg őket a náci katonák, vagy milyen kínzásokon kellett átesniük. Néhányan a videók hátterének a Auswitzban készült képeket használnak, és még sárga csillagot is készítenek maguknak. 

Az új trend nem igazán aratott osztatlan sikert. Több felhasználó is antiszemitának, de legalábbis tiszteletlennek nevezte a készítőket, akik nem törődnek az áldozatok emlékével. A videók ellen tiltakozik az Amerikai Holokauszt Múzeum vezetése is, szerintük ezek a videók tiszteletlenek az áldozatokkal és a túlélőkkel szemben, és leegyszerűsítik a történelmet. Inkább arra kérik a fiatalokat, hogy ne a közösségi oldalakra hagyatkozzanak a történelemtanulás során. 

Forrás: Insider