A Youtube kihirdette, hogy a még több új tartalom létrehozásának megkönnyítése érdekében mostantól akár 60 másodpercet is konvertálhatunk saját, hosszú formátumú YouTube-videóinkból (iOS-eszközökön), és rövidfilmekké alakíthatjuk azokat ugyanazokkal a szerkesztőeszközökkel (szöveg, idővonal-szerkesztő, szűrők stb.) Az Android jelenleg 15 másodpercre korlátozódik, de ezt a jövőben bővíteni fogják természetesen.

Ez a frissítés lehetővé teszi, hogy új életet leheljünk klasszikus tartalmainkban, és új módot ad a közönség bevonására.

Ha a videónak egy 60 másodpercnél rövidebb részt választ ki, további videókat forgathat a Shorts kamerával, valamint további videókat tölthet fel a galériából, hogy szükség esetén mondjuk egy 60-as évekbeli rövidfilmeket készítsen. 

A hosszú felvételekből készített rövidfilmek visszavezetnek az eredet videókra, így azok, akik a rövid videót nézik, az eredeti videót is láthatják, ha akarják. Fontos, hogy eredeti alkotóként csak mi importálhatjuk hosszú formátumú videóinkat a Shortsba, mivel ezt az eszközt más alkotók nem használhatják a tartalmadhoz.

Forrás: Youtube