Mi is írtunk itt a Marketing Morzsákon annak a lánynak a történetéről, aki elég dühös lett, amiért nem választották be a pompomcsapatba, és ennek később a közösségi oldalon adott hangot. Hiába, hogy az egész Snapchaten történt, vagyis nagyjából pont annyi ideig volt elérhető, mint ameddig a düh tartott nála, a diáktársak és tanárok lementették a felvételeket, majd az igazgató megbüntette a lány. A lány szülei azonban felháborodtak, hiszen mi köze az iskolának ahhoz, amit a lány otthon a szobájában csinált? Az ügyben a bíróságot kérték, hogy tegyen igazat. 

Az eset azért is volt izgalmas, mert sokak szerint egyértelműen a szólásszabadságról szólt, hiszen miért ne lehetne dühös valaki, és ezt miért ne fejezhetné ki. A lány nem volt erőszakos, nem fenyegetőzött, egyszerűen dühös volt. Mások pedig azt várták az ítélettől, hogy kiderüljön, pontosan meddig is tart az iskola hatásköre. 

A bíró szerint Amerika állami iskolái a demokrácia óvodái, ahol a gyerekeknek azt is meg kell tanulni, hogy létezik szólásszabadság, és ehhez még az iskolán belül is joguk van, igaz elismerte, hogy az iskolai környezet egy sajátos környezet, és elmondta azt is, hogy azért jó, ha lehet az intézménynek az intézményen kívüli beszédet is szabályozni. Azt a bíró is hangsúlyozta, hogy a lány mondanivalója durva volt, de nem jelentett veszélyt, vulgáris volt, de nem volt obszcén. Figyelembe vette, hogy a felvétel tanórán és az iskolán kívül jelent meg, hogy annak a célja nem a csapat egyik tagjának vagy a csapatnak a megsértése volt, vagyis nem beszélhetünk bullyingról. A bíró azt is elmondta, hogy a lány a saját telefonját használta, és a saját privát, csak a barátaiból álló körnek osztotta meg a felvételt, vagyis nem is a nagyközönségnek szánta, más kérdés, hogy innen valaki eljuttatta az iskolának és másoknak is. 

Forrás: CNN