A Facebook egy elég hosszú iránymutatót adott ki, amiben a csoportok adminjainak segítene, hogy tudják a közösségüket rendben átvezetni a jelenlegi helyzeten, ugyanis azt látják, hogy legyen szó tánccsoportról, anyukás csoportról vagy művészeti csoportokról, az amerikai zavargásokról mindenhol szó esik, az Egyesült Államokon kívül is. 

Ilyenkor az adminisztrátor döntése, hogy hagyja-e ezeket a beszélgetéseket, vagy moderálja őket, esetleg megtilt mindenféle posztolást, viszont az utóbbi napok azt is bebizonyították, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni, mert egy horgolásos csoportban is elszabadulhatnak annyira az indulatok, hogy kettészakad a közösség. 

Azt javasolják az adminoknak, hogy szánjanak időt arra, hogy maguk is pontosan megértsék mi is folyik a világban, és mi miért történik, és hogy hogyan is érdemes hozzányúlni ehhez a kérdéshez. Ebben nagy segítség lehet például ez a cikk.

De az is segíthet, ha a csoportban olyanokat is adminná tesz valaki, akik maguk is érintettek a kérdésben, vagyis ha színesbőrű adminjai is lesz a csoportnak. Ezen kívül technikai segítséget is nyújtanak arra vonatkozóan, hogyan lehet kommenteket letiltani vagy elrejteni, vagy átmenetileg befagyasztani a kommentelési lehetőséget, vagy akár beállítani azt, hogy különböző kulcsszavakról értesítés érkezzen, hogy azonnal közbe tudjanak az adminok lépni. 

A legfontosabb, hogy ebben a helyzetben is hallgatni kell a csoport tagjaira, és megbeszélni, hogy a csoport szabályai alapján milyen elvet is kövessenek. Kezdhet egy admin irányított beszélgetést, sőt arra is van lehetőség, hogy egy vendégelőadót hívjon meg, aki a az elfogadásról a jogaikért harcoló emberek mindennapi problémáiról mesél. 

Forrás: Facebook