Amikor Donald Trump kampányfőnöke, Brad Pascale a Twitterre kiírta, hogy több mint egymillióan jelezték már, hogy a tulsai nagygyűlésen ott szeretnének lenni élőben is, sokaknak felszaladt a szemöldöke. Nem csak amiatt, mert ez rengeteg ember egy 20 ezer fős stadionba, hanem azért is, mert az egészségügyi hatóságok már korábban is jelezték, hogy az amerikai vírusjárvány közepén egy beltéri tömegrendezvényt tartani hatalmas felelőtlenség, még akkor is, ha mindenki maszkot visel. 

A legtöbben arra számítottak, hogy nem csak a stadionban, de a környéken is nagy lesz a tömeg, azonban a helyi tűzoltók megerősítették, hogy a végén olyan 6200 ember vett részt az eseményen. Nem mintha ez nem lenne így is veszélyes, főleg, hogy a többségük nem viselt maszkot, de valószínűleg sosem fog kiderülni, hogy hányan fertőződtek meg aznap, és ők hány további embert fertőztek tovább. Mindenesetre felmerül a kérdés hogy hova lett az az egymillió jelentkező, aki regisztrált, hogy ingyen jegyeket nyerjen? 

@maryjolaupp

Did you know you can make sure there are empty seats at Trump’s rally? BLM.

♬ original sound – maryjolaupp

A megoldáshoz a közösségi oldalakra, azon belül is a TikTokra kell fókuszálni, ott ugyanis Mary Jo Laupp, egy 51 éves nagymama, akinek nem igazán a kedvence Trump, megkérte a követőit, hogy regisztráljanak az ingyen jegyekért, aztán maradjanak otthon. A videót rengetegen megosztották. És jöttek a K-Pop zenei stílus rajongói is, akik szintén a jegyeket akarták, de eszük ágában sem volt elmenni az eseményre.

Ők már amúgy korábban is többször törtek borsot a közösségi oldalakon Trump kampánycsapatának orra alá. Legutóbb akkor, mikor Trump szlogenjeit és hashtageit használták, miközben K-Pop gifeket osztottak meg. 

Forrás: Forbes