Több újítást is bejelentett a TikTok, hogy népszerűsítsék a Covid-19 vakcinákat a fiatalok körében az immunizálás világhetén. 

Először is arra ösztönöznek mindenkit, hogy osszák meg #vaccinatedFor hastaggel az okokat, hogy miért döntöttek amellett, hogy beoltatják magukat, mert ezek az érvek inspirálólag hathatnak másokra is. Az ilyen tartalmak megjelennek a Discover oldalon, vagyis tulajdonképpen extra népszerűsítést kap cserébe a felhasználó az algoritmusoktól. 

Április 29-én élő beszélgetést szerveznek Katherine O’Briennel, aki az Egészségügyi Világszervezet Immunizációs és vakcinációs részlegének a vezetője. Ő igyekszik majd válaszolni a felhasználók kérdéseire, és eloszlatni az oltásokkal kapcsolatos tévhiteket, aggodalmakat. 

Bemutatnak egy öt részes minisorozatot VIRAL címmel, amiben részletesen beszélnek majd a vakcinák tudományos hátteréről, hogy hogyan hatnak, hogyan állítják elő, és remélik, hogy ezzel is választ kap a kérdéseire sok hezitáló felhasználó. 

Ezen felül továbbra is harcolnak az álhírek ellen, a közlemény szerint nagyjából 24 órán belül el tudják már távolítani azokat, de a cél, hogy ennél is sokkal gyorsabban lehessen megszabadulni az ilyen tartalmaktól. 

Forrás: TikTok