De annyira, hogy letartóztatás lesz a vége.

Mindez Malajziában történt, ahol a rendőrség őrizetbe vette Fahmi Remza grafikust, aki a Facebookon is promózta a playlistjét, és ezzel megbántotta az ország királynéját. Fahmit a rendőrség közleménye szerint a zendülési és a tájékoztatási törvények megszegésével gyanúsítják.

A grafikust azután vették őrizetbe, hogy a Spotify-on „Féltékenység” címmel összeállított egy playlistet olyan dalokból, amiknek a címében szerepel a „féltékenység” kifejezés. ennek még nem lenne így jelentősége, de mindezt azután tette, hogy az országban kisebb botrány lett a királyné egyik instagramos kommentjéből. Tunku Azizah Aminah Maimunah oldalán ugyanis egy kommentelő az iránt érdeklődött, hogy vajon a szakácsai mind be vannak-e oltva. Erre a királynő visszakérdezett, hogy a kommentelő netán féltékeny? Ebből aztán balhé lett, a királyné fiókját pedig rövid időre fel is függesztették, majd úgy aktiválták ismét, hogy az ominózus kommentje már nem volt látható.

A playlistet készítő Fahminak egyébként nem ez az első összeütközése a törvénnyel. Egyszer már börtönbüntetésre ítélték, mert bohócként ábrázolta az ország egykori miniszterelnökét, Najib Razakot. Akkor végül kegyelmet kapott.

Forrás: 444