Az X azon gondolkodik, hogy bevezesse az ingyenes próbaverziót a prémium szolgáltatásához, az X Premiumhoz. Ez a lépés új stratégiát jelentene a platform számára, amellyel a felhasználók szélesebb körét csábíthatná az előfizetésre. Az ingyenes próbaverzió lehetővé tenné számukra, hogy megismerkedjenek a prémium funkciókkal, mielőtt elköteleznék magukat a fizetés mellett.

Az ötlet megvalósításának részletei egyelőre nem ismertek. Az  X Updates Radar nevű oldal azonban a platform kódjában olyan változtatásokat talált, amelyek egy meghatározatlan hosszúságú „ingyenes próbaidőszakra” utalnak.

Az ingyenes próbaverzió bevezetése mellett és ellen is számos érv hangzik el.

  • Az ingyenes próbaverzió ellenzői szerint ez ellentmond az X azon törekvésének, hogy csökkentse a platformon tevékenykedő botok számát. Attól tartanak, hogy az ingyenes próbaverzió kihasználásával a botok még nagyobb számban jelenhetnek meg az X-en.
  • A támogatók viszont úgy vélik, hogy az ingyenes próbaverzió növelheti az érdeklődést az X Premium előfizetés iránt. A felhasználóknak lehetőségük lenne kipróbálni a prémium szolgáltatásokat, és meggyőződhetnének azok értékéről, mielőtt pénzt fizetnének értük.

Az X egyelőre nem hozott nyilvános döntést az ingyenes próbaverzió bevezetéséről. A következő hetekben várhatóan további információk látnak majd napvilágot arról, hogy a platform tervezi-e bevezetni ezt az újítást.

Forrás: Social Media Today