Egyfajta pánik kezdett el uralkodni az Apple eszközeit használók között, hogy a cég legutóbbi frissítésével az Instagram vagy a Whatsapp olyan harmadik feleknek is átadja az adott felhasználó helyzetét, akik akár bűncselekmény miatt ki is használják azt. Aztán ebbe a Macworld is beszállt, részletesen elmagyarázva, hogy hol lehet kikacsolni a helymeghatározást. Közben ráadásul hozzátették, hogy ez nem csak az Apple felhasználóit érinti, hanem mindenkit.

Szóval terjed a dolog, pánikoltak az emberek, mígnem jött az Instagram, és megnyugtatott mindenkit. Azt írták, hogy egyrészt a helymeghatározás nem valami új dolog, és nem is az Instagram sajátja, hanem a telefonokon található egyik fontos összetevő, ami a minél nagyon felhasználói élményt segíti. Az Instagram emiatt igyekszik is hűteni a kedélyeket, ők egyáltalán nem adnak másik félnek ki ilyen adatot, és senki nem látja, hogy a másik felhasználó hol tartózkodik éppen. Az egészre azért van szükségük, hogy az adott user a lehető legjobb szolgáltatást kapja az adott helyzetére vonatkozóan.

Ez a helymeghatározás-para egyébként időről időre felbukkan, és elkezd pánikot okozni, aztán elcsendesedik egy ideig, majd jön újból. Most éppen egy hullám tetején vagyunk.