Az elmúlt hónapok tesztelése után a YouTube ma hivatalosan bejelentette számos dizájnfrissítést, köztük az ambient módot az Android, iOS, webes és okostévék videolejátszójához.

A felhasználók visszajelzéseire reagálva a YouTube frissítette a sötét témát is, hogy még sötétebb legyen, hogy a színek valóban megjelenjenek a képernyőn az interneten, a mobilokon és az okostévéken. Jelenleg ez szürke, viszont hamarosan közelebb kerül a YouTube Music fekete hátteréhez.

A YouTube ambient módja színezi a telefon állapotsorát és a videó címét tartalmazó sávot közvetlenül a lejátszó alatt. A dinamikus színmintavételt a Google használja, amelyet az a fény ihletett, amelyet a képernyők egy elsötétített helyiségbe bocsátanak ki, és a hatást újra akarták kelteni, így a nézők közvetlenül a tartalomba vonódnak be, és a videó még nagyobb hangsúlyt kap.

Az ambient mód interneten és mobileszközön is elérhető, ha a sötét téma be van kapcsolva, míg a Google ezt a témát a lejátszási listákban is használja egy olyan kártya részeként, amely további részleteket jelenít meg az egyes lejátszási listákról, hogy a nézők egyszerűen csatlakozhassanak.

Forrás: 9to5google