Új kihívás terjed a TikTokon, minek az ötlete a Coltyy nevű felhasználótól ered. Ő az egyik videójában bejelentette, hogy egy bizarr emberkísérletbe kezd magán, aminek a lényege, hogy csak kék ételfestékkel színezett folyadékokat fog inni, és saját biológiai ismereteire támaszkodó kalkulációi szerint nagyjából 5 nap múlva már kék lesz a vizelete. 

10 nap múlva, szintén a TikTokon számolt be a tapasztalatairól, ami messze túlmutat a kék vizeleten, ugyanis elmondása szerint a széklete is ilyen színben pompázik, és azt állítja, hogy kéknek látja a bőrét, de még a haját is, a videója alapján pedig leginkább a fogairól rikít a kékség. A lassan hupikék törpikévé változó fiatal videóját már a TikTok is veszélyessé nyilvánította, és figyelmeztet, hogy ártalmas lehet az egészségre. 

Több felhasználó is úgy gondolta, hogy poén lenne ezt kipróbálni, ők különböző színekkel próbálkoznak, míg mások nem győzik posztolni a tudományosan alátámasztott kutatásokat arról, hogy bár kis mennyiségben ártalmatlan az ételfesték, azért ha ennyire rendszeresen és ekkora dózisban fogyasztja az ember, akkor komolyabb problémái is lehetnek, mint a színes vizelet. 

Forrás: Mirror