Jó hír az online konferenciák vagy éppen a vírus miatt nehéz helyzetbe jutott előadóművészek számára, hogy a Zoom zöld utat adott a fizetős konferenciáknak. A fizetős események gyűjtőhelyének az OnZoom nevet adták. 

Az OnZoomon könnyű lesz a keresgélés a fizetős események között, és a tervek szerint az online főzőiskolától a közös edzéseken át a stand-up előadásokig bármi belefér. A szervezőknek kell fizetni a Zoomnak, hogy elérhető legyen számukra ez a felület, és hogy elkezdhessék a jegyek árusítását. Egy eseményre összesen ezer fizetővendégnek lehet jegyet eladni egyelőre az amerikai közönségnek, de 2021-re ígérik, hogy a szolgáltatás globálisan is elérhető lesz. 

Kevésbé izgalmas, de nagyon praktikus és logikus megoldás, hogy megnyitják a platformot a fejlesztők előtt is, és lehet kifejezetten a Zoom konferenciákat segítő alkalmazásokat telepíteni a hívásokhoz. Ez megkönnyítheti majd ha például egy csapat ötleteket keres, és szeretnék úgy felírni azokat, hogy mindenki lássa, vagy például a Dropboxban vagy máshol tárolt fájlok lehetnek könnyebben megjeleníthetőek és rögtön megoszthatóak a beszélgetés résztvevőivel. A Zoom már be is jelentett 35 olyan alkalmazást, ami nagyon hamarosan elérhető lesz, ilyen többek között a Asana, Coursera, Dropbox, Hubspot, Kahoot, Kaltura, LoomieLive, Pitch, Remix Labs, Rev, Salesforce, ServiceNow, Slack, SurveyMonkey, Unsplash, Woven,  vagy a WW. 

Forrás: The Verge