Diákok hozzák létre azokat a sértő és megalázó TikTok-fiókokat, amely ellen a brit oktatási minisztérium munkatársai szigorúbb fellépést sürgetnek. Az igazgatók bejelentései alapján több tanár vált célponttá, ezért szeretnék, ha a TikTok is tenne valamit az ügy érdekében. 

Tanárokat és más alkalmazottakat szégyenítenek meg, zaklatnak vagy félemlítenek meg a közösségi oldalakon, vagy az ő nevében hoznak létre kamufiókot és tesznek közzé bejegyzéseket. Számos iskola írt már közvetlenül a szülőknek, figyelmeztetve őket, hogy a rendőrséget bevonják azokban az esetekben, amikor kiderül, hogy a tanulók állnak a dolog mögött.  A TikTokon olyan kihívás is kering, ami arra ösztönzi a diákokat, hogy kamu dolgokat mondjanak a tanárukról, vagy kellemetlen bejegyzéseket tegyenek közzé róluk, vagy simán csak becsméreljék őket. Az érintettek hiába jelentik a TikToknak a dolgokat, semmilyen reakció nem érkezik. A kérdéses bejegyzések gyakran rágalmazóak és sértőek, és néhányuk homofób, az oktatási hivatal szerint pedig egyértelműen sértik a közösségi oldal irányelveit. 

A TikTok annyit válaszolt az ügyben, hogy számukra a biztonság a legfontosabb, nem tűrik a zaklatást, ezért vizsgálják, hogyan lehet hatékonyabban eltávolítani a kérdéses tartalmakat. 

Forrás: The Guardian