Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet megvádolta Kim Kardashiant, mert állítólag kriptovalutát reklámozott az Instagramon, anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna, mennyit fizetett ezért.

Kardashian beleegyezett, hogy 1,26 millió dollár büntetést fizet a vádak rendezésére, és együttműködik a SEC vizsgálatával. Kardashian 250 000 dollárt kapott azért, hogy az EthereumMax által eladott EMAX tokeneket hirdesse több tízmillió követőjének egy 2021. júniusi bejegyzésében. 

Kardashian amúgy jelezte a posztban, hogy fizetett tartalomról van szó, de a tőzsdefelügyelet szerint így sem volt elég átlátható, hogy ő most ezért pénz kapott, és főleg az nem, hogy mennyit. A felügyelet szerint utóbbit is jeleznie kellett volna.

Az egyezség részeként Kardashian abba is beleegyezett, hogy három évig nem reklámoz semmilyen kripto tokent – ​​közölte a SEC. A celeb ügyvédje egyébként jelezte, hogy Kardashian az elejétől fogva teljes mértékben együttműködött a felügyelettel, és nem akadályozta semmivel a munkájukat.

Forrás: The Washington Post