Kobe Bryant özvegye, Vanessa Bryant nem úgy tudta meg, hogy balesetben meghalt a férje, ahogy azt a normál emberek általában szokták, hogy értesíti őket a hatóság, hanem a közösségi oldalakról. A világhírű kosaras 2020 januárjában zuhant le a helikopterjével a Los Angeles környéki dombokon. Vanessa Bryant telefonján RIP Kobe üzenetek posztok meg, de ő hiába érdeklődött a hatóságoknál, csak órákkal a baleset után erősítették meg hivatalosan a halálhírt.

Bryant ezt a bíróság előtt mondta el, ahol amiatt tanúskodott, mert beperelt négy rendőrt, akik a férje és 13 éves lánya holtestéről készítettek fotókat, és terjesztették a rendőrségen belül és ismerőseik között. Az egyik rendőr állítólag 100 képet is készített a baleset helyszínén, amik gyorsan elkezdtek terjedni a kollégák között. Bryant megtartotta a férje és lánya balesetben viselt ruháit is, és a bíróságon azt mondta, hogy ha a ruhájuk alapján feltételezni lehet, hogy milyen állapotban volt a holttestük, akkor számára felfoghatatlan, hogy hogyan lehetett valaki annyira érzéketlen, hogy fényképet készít róluk.

Kobe Bryant és lánya halálát a helikopter pilótáját, Ara Zobayant okozta, akit megzavart a rossz időjárási körülmény, és nem volt ura a jármű irányításának.

Forrás: The Guardian