A Netflix ha foggal-körömmel nem is, de folyamatosan harcol az ellen, hogy egy előfizetéssel több, akár nem egy családba tartozó ember is nézhesse a tartalmait. Van ahol azzal kísérleteznek, hogy plusz pénzt kértek el profilonként. Utóbbi azt jelenti, amikor a fiókon belül több embert is megadunk, akik mind saját tartalmat, ajánlatokat nézhetnek. Persze ezzel tudniuk kell a jelszavunkat is.

A Netflix most ezeknek a profiloknak a mozgatásához ad engedélyt. Olyan eszközt vezet be, hogy ha valaki már nem akar közösködni mással, akkor a profilját elmentheti, és átviheti egy másik fiókba, így pedig megmaradnak a saját listái, a nézett filmjei, sorozatai, mindene.

A funkciót a kezdőlapon lehet majd előhívni egy legördülő menüből, adott profil ikonja felé húzva a mutatót, majd onnan rögtön létre is hozhatja a saját új fiókját. És itt van a trükk, ugyanis csak új fiókot regisztrálva lehet ezt a költözést megcsinálni, tehát már meglévőhöz nem lehet csatlakozni. Nyilván azért, hogy így is csökkentség a közösködők számát.

A funkció egyelőre Chilében, Costa Ricán és Peruban van tesztelés alatt.

Forrás: HWSW