Egy olyan új megjelenési módot tesztel a Facebook, ahol a hangsúly nem az oldalak kedvelésére, hanem a követésre esik. Sőt, teljesen eltűnik a like-gomb, helyette csak követni lehet az oldalt, és nem azt jelzi majd, hogy mennyien kedvelik az oldalt, hanem hogy mennyien követik a bejegyzéseket. 

A döntés teljesen érthető, ez az adat sokkal pontosabb képet ad arról, hogy valójában milyen lehet egy oldal elérése. Egy új oldal lájkolásával együtt jár ugyan a követése is, de sokan később leállítják a követést, viszont elfelejtik kilájkolni az oldalt. Azaz hiába van egy oldalnak 1000 lájkja, az nem jelenti azt, hogy a bejegyzéseket mindegyikük látja. Vagyis a követések száma értékesebb mint a lájkok száma, de ez nem jelenti azt, hogy a lájkok száma ne lenne fontos, eddig szerepe volt például abban, hogy milyen eséllyel kerül a felhasználók elé egy oldal, vagy ajánlja-e az algoritmus a felhasználóknak. Ez azonban változhat, ha tényleg eltűnik az oldalak lájkolása. 

Az ígéretek szerint egyszerűbb lesz az oldalak kezelése is, például kényelmesebben lehet váltani a személyes és a kezelt oldal között. 

Forrás: Social Media Today