Darnella Frazier volt az a fiatal, aki tavaly májusban lefilmezte telefonjával, ahogyan Derek Chauvin rendőr hosszú percekig térdelt George Floyd nyakára, aki a rendőri intézkedés során életét vesztette. Miután a bíróság bűnösnek mondta ki Chauvint az ügyben, rengetegen köszönik meg a tinédzsernek, hogy rögzítette az eseményeket. Illetve ez volt az a videó, ami után világszerte több tízezren vonultak utcára, hogy a rendőri brutalitás ellen tiltakozzanak, és ami futótűzként terjedt a közösségi oldalakon az esettel kapcsolatban.  

Frazeir azt mondta, hogy az eset után napokig nem tudott aludni, és végig arra gondolt, hogy nem tudta megmenteni a férfi életét. Most azonban úgy tűnik az egyik legfontosabb bizonyítékot szolgáltatta, a videofelvételt, ami a meggyőzte az esküdteket arról, mi is történt az intézkedés során. Az emberek pedig nem győznek most a közösségi oldalakon hálálkodni neki. 

Ennek ellenére a fiatal lány azt mondja, hogy mióta közzétette a videót rengetegen zaklatják online, a GoFundMe oldalon gyűjtést is szerveztek, hogy az őt ért traumák miatt szakszerű segítséghez juthasson. 

George Floyd rendőri intézkedését több szemtanú is végignézte, többen szóltak a rendőrnek, hogy szálljon le a férfi nyakáról, és próbáltak segíteni. A rendőrség először azzal védekezett, hogy intézkedés közben fellépő egészségügyi incidens miatt halt meg a férfi, de Frazier videója szolgált fő bizonyítékként arról, hogy mi történt valójában. 

Forrás: Vice