2020 áprilisa óta nem történt olyan, hogy az App Store, az iOS alkalmazásboltjában ne a TikTok lenne az első, leszámítva azt a kis közjátékot, mikor 2020 augusztusában a Youtube egy kis időre visszaszerezte az elsőségét. Most azonban érkezett egy új trónkövetelő, amire valószínűleg egyik nagy cég sem számított. 

A Paste Keyboard tört az élre, és ezt senki sem érti úgy igazán, mivel az applikáció néhány nap alatt lőtt ki igen látványosan. Az alkalmazásban egyébként első ránézésére semmi újdonság nincs, egy billentyűzet, ami megkönnyíti a másolás-beillesztés folyamatát. Vagyis egyszerűbbé teszi mondjuk azt, hogy ugyanazt az üzenetet több helyre is el tudja küldeni a felhasználó, vagy hogy hosszabb szövegeket előbb rendesen átnézzen, és csak utána másolja át az alkalmazásba, így védve magát a véletlen küldéstől. Ez nagyjából ugyanaz, amit mindenki csinál a gyártója saját jegyzet alkalmazásával, szóval továbbra sem világos, hogy miért kezdték el ennyien használni ezt az új, harmadik féltől származó, ezért aztán elsőre kicsit gyanús billentyűzetet.

Mindenesetre szakértők szerint nem valami hibáról vagy technikai anomáliáról van szó, hanem tényleg bejött az élet a Paste Keyboard fejlesztőinek, a kérdés csak az, hogy meddig. 

Forrás: Mashable