Tinédzserek bántalmazzák egymást azokon a videókon, amiket az Instagramon gyűjt egy 22 ezer követővel rendelkező oldal. Az oldal kezelője pedig arra buzdítja a követőket, hogy ők is küldjenek hasonlóan brutális videókat.

A leírásban azzal érvelnek, hogy “semmilyen hátsó szándékuk nincs” illetve, hogy mivel nekik is csak küldik a videókat “nem a mi gondunk a jogi sértés”. A brutális videók nem is egy, hanem több hasonló nevű oldalon futnak. Nem nehéz belátni, hogy az oldalon szereplő felvételek szereplő, készítői és megosztói egy sor bűncselekményt hajtottak végre, és felvétel készítői pedig az adatvédelmi visszaélések mellett tulajdonképpen dokumentálták a fiatalkorúakkal és kiskorúakkal szemben elkövetett bűncselekményeket is. 

Forgács Mariann, a Be Social ügyvezetője az RTL Klub híradójának elmondta, hogy a közösségi oldalakon az algoritmusok és a moderátorok szűrik az ilyen jellegű tartalmakat, ez valahogy mégis kiesett a rendszert üzemeltetők látóteréből. Viszont pár kattintással jelenteni lehet az ilyen tartalmakat, és minél többen élnek ezzel a lehetőséggel, annál hamarabb lehet eltávolítani a hasonló felvételeket a felületről. 

Frissítés: A hétvége óta nem elérhetőek az említett oldalak. A rendőrség arra kéri az áldozatokat, hogy tegyenek bejelentést, aki pedig ilyen erőszakos, vagy a közösségi oldal felhasználási feltételeinek nem megfelelő videókat lát, az jelentse a kérdéses tartalmakat. 

Forrás: Index