A YouTube Create alkalmazás tavaly szeptemberi bemutatkozása után a YouTube most további piacokra is eljuttatja videószerkesztő eszközét.

Az alkalmazás, amely bétaverzióban indult, és kezdetben nyolc országban volt elérhető, most Spanyolországba, Hongkongba, Brazíliába, Ausztráliába és még több országba érkezik. Sajnos egyelőre Magyarországra nem, de érdemes figyelemmel kísérni, kétség kívül elég népszerű lesz.

A YouTube Create célja, hogy a videó készítői számára felhasználóbarát eszköztárat biztosítson a videók menet közbeni készítéséhez. Az alkalmazás nagyon hasonlít a CapCutra, a TikTok-tulajdonos, ByteDance alkalmazására. A CapCut remek beépített kreatív eszközöket és klassz AR- és AI-szűrőket kínál, így a nem technológiai alkotók körében is slágerré vált, akik haladó készségek elsajátítása nélkül szeretnének videókat szerkeszteni.

Az új alkalmazással rövidfilmeket és hosszabb YouTube-videókat is szerkeszthetünk majd az androidos készülékünkről (iOS egyelőre nincs). Ráadásul akár rögtön az alkalmazással vehetjük fel a videóinkat, hogy gyorsabb legyen a tartalomkészítés.

A Youtube Create-tel olyan dolgokat csinálhat, mint például videók vágása (természetesen), effektusokkal játszhat, és jogdíjmentes zenék közül választhat. Ráadásul a zene akár a videoklipek ütemével is szinkronizálható. De ott van a zajtalanító Audio Cleanup, ami úgy működik, hogy csökkenti a háttér és a környezeti zajt, így az okostelefonnal rögzített klipek hangminőségét javítja.

Szóval van benne sok jó dolog, mi alig várjuk, hogy megérkezzen hozzánk is.

Forrás: Android Central