Megszűnt a Meta „Felelős innovációs csapata”, aminek a célja a Facebook termékei által okozott „társadalmi ártalmak” kezelése volt. A Wall Street Journal arról számol be, hogy a részleget a közelmúltban „feloszlatták”, bár a „legtöbb” tag a cég más csapatainál marad.

A Meta szóvivője azt mondta a The Wall Street Journalnak, hogy a cég „elkötelezett a csapat céljai mellett”, de nem indokolta a stratégiaváltást. A felelős inniváció csapata először néhány évvel ezelőtt alakult – derül ki egy 2021-es blogbejegyzésből, amelyet Margaret Stewart, a csapatot felügyelő Facebook alelnök írt. A csapat mérnökökből, valamint polgárjogi és etikai hátterű emberekből állt, és tanácsot adott a vállalat termékcsapatainak a „társadalmi problémák és dilemmák széles spektrumában jelentkező lehetséges károkról” – írta tavaly. Zvika Krieger, aki a csapatot vezette, az év elején távozott – írja a The Journal.

A felelős innováció csapata nem az egyetlen részleg, amelyet nemrégiben átalakítottak. A nyár elején a Meta átszervezte teljes mesterségesintelligencia-csapatát. A cég a költségek visszafogására is törekedett, mivel története során először csökken a bevétele.

Forrás: Engadget