Nem mi mondjuk, hanem Soros György, aki már régóta szenvedélyesen utálja a Facebook vezérét, szóval ez nem nagy meglepetés most tőle.

Sorosnak meggyőződése, hogy Zuckerberg titokban összejátszik Donald Trump csapatával, hogy az idei elnökválasztáson is nyerjenek. Soros szerint teljesen egyértelmű, hogy az lenne a megoldás, ha mostantól, pártállástól függetlenül semmiféle politikai hirdetést nem jelentetne meg a Facebook, de ő sem hiszi, hogy Zuckerbergék erre hajlandóak lennének.

Szerinte a Facebook vezérének és Sheryl Sandbergnek, a cég második számú vezetőjének távoznia kellene a posztjából, de azt nem részletezte, ettől miért is lenne jobb a Facebookkal dolgozni. Emellett Soros nagy támogatója, hogy alaposan meg kellene rendszabályozni a közösségi médiát úgy egészében.

Korábban egy facebookos vezető egyébként kijelentette, hogy valóban a platform miatt nyert Trump 2016-ban, de nem azért mert összejátszottak vele, hanem mert zseniálisan használták a mindenki számára elérhető promóciós lehetőségeket.