Nem elég a Facebooknak, hogy az USA 48 tagállama indított ellene vizsgálatot, most Németországban is nekiment a szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt). Itt mondjuk nem akarják egyből feldarabolni a céget, hanem a vállalat új VR-headseteivel bevezetett irányelvekel van gondja a német hatóságoknak, miután azok használatához már megköveteli a Facebook-fiókkal történő bejelentkezést, illetve hamarosan a korábbi modellek teljes értékű működéséhez is szükség lesz regisztrációra a közösségi oldalon.

A Facebook idén jelentette be, hogy a jövőben kötelező lesz az Oculus- és Facebook-fiókok összevonása. A cég szerint a különálló Oculus-profilok jelenlegi formájukban 2023. január 1-ig lesznek használhatók, azután, ha a felhasználó nem vonja azt össze a regisztrált profiljával, bár az eszköz használható marad, több alkalmazás és játék nem működik majd tovább. Ráadásul a szeptemberben bemutatkozott, Oculus Quest 2 headsetnél a cég már most megköveteli a Facebook fiókkal történő bejelentkezést.

A Facebook a döntést azzal indokolta, hogy a felhaszánlóknak ezzel könnyebb lesz az ismerősökkel való kapcsolattartás VR környezetben, valamint a közösségi oldal integrációjával a nemkívánatos tartalmak is egyszerűbben eltüntethetőek lesznek.

Szóval a német hatóság ezért azt vizsgálja majd, hogy a két területen milyen mértékben korlátozza a piaci versenyt a két platform integrációja.

Forrás: HWSW