Olyan változást jelentett be a Facebook, amire még nem volt példa. Nem tudjuk mit reagál majd rá a felhasználók közössége, de a cég meglépte a dolgot. Mostantól ugyanis nem az lesz a hírfolyam neve, hogy News Feed, hanem az, hogy

Feed

Ugye kedves olvasó, meggyire sokkoló a hír!

Viccet félretéve, nem csak az egyszerűsítés állhat az átnevezés hátterében, hanem az, hogy a Facebookot az utóbbi években nagyon sokan támadták többek között az álhírek szabadjára engedése miatt. És hát az, hogy News Feed (magyarul hírfolyam) az olyan, mintha az ember a falán hivatalos híreket kapna. Szóval mostantól már nem lesz „hír”, csak „folyam”.

Úgy tűnik a Facebook az ilyen átnevezésekkel akarja csökkenteni az őt ért támadásokat, mert ugye mindenki emlékszik, hogy a sok botrányból úgy próbáltak kimenekülni, hogy nemes egyszerűséggel átnevezték a céget Metára, így kommunikációs szempontból már nem a fő termékük szerepel majd állandóan a címlapokon. Ez amúgy be is jött valamennyire, de az biztos, hogy jobban, mint a Google-nek, akiket senki nem hív Alphabetnek, pedig ez a cég neve, viszont a Meta kezd rögződni az emberekben.