Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hétfőn elérhetővé tette az Apple Donald Trump új közösségi oldalának, a Twitter-klón Truth indulását.  Az első tapasztalatok szerint az alkalmazás tulajdonképpen működik, de rengeteg hibaüzenettel kell számolnia annak, aki aktívan használni is szeretné. 

Valószínűleg nem véletlenül jelezték a Truth Media szakemberei is, hogy még mindig csak tesztüzemként kell az alkalmazást szemlélni, és majd márciusban lesz teljes pompájában elérhető minden funkció, de így is sokan panaszkodnak amiatt, hogy nem tudják kiírni magukból az igazságot, mert nem működik a rendszer. 

Az alkalmazás egyelőre nem érhető el az Egyesült Államokon kívül, sem weben, sem androidos telefonon.  Akinek sikerült letölteni, azok is hibaüzenetet kaptak, mikor szerettek volna regisztrálni. Akik kitartottak, és többszöri nekifutásra sikerült a regisztráció, azok pedig azzal szembesültek, hogy várólistára kerültek. Néhány órával az indulás után már a regisztrálók a 161 ezredikek voltak a listán, és olyan is előfordult, hogy egyszercsak lekerültek róla. 

Miközben volt idejük az embereknek nézelődni, kiderült, hogy a logó megtévesztésig hasonlít egy brit cég logójára, ami a szakemberek szerint még gondot okozhat, legalábbis a brit Trailar  „flotta telematikai és üzemanyag-hatékonysági” cég jelezte, hogy jogi lépéseket fontolgat. 

Korábban is voltak már biztonsági gondok, a béta verziót a Trump Media & Technology Group (TMTG) fejlesztői belsőleg használták az új funkciók tesztelésére. A Daily Dot azonban képes volt regisztrálni a @realDonaldTrump fiókot, és felfedezett egy fiókot, amely a jelek szerint Augusto Pinochet chilei diktátor kommunikációs csapatához köthető. 

Forrás: Vice