Pár hónapja dobta be a Facebook azzal a bombát, hogy közölte, gyerekeknek szánt Instagramon dolgozik. Ezen úgy felháborodtak sokan, hogy azóta is folyamatosan támadják az ötletet. A kritikusok szerint így is nehéz megvédeni a gyerekeket az online zaklatásoktól, a Facebook pedig ezzel csak olajat öntene a tűzre.

Most az amerikai törvényhozók újabb csoportja szólította fel a Facebookot arra, hogy felejtse el az Instagram 13 év alatti gyerekeknek szánt változatát. Szerintük a cég képtelen hitelt érdemlően elkötelezni magát a gyermekek online védelme mellett. Ed Markey, Richard Blumenthal, Kathy Castor és Lori Trahan szerint a Facebook egy nekik címzett áprilisi levelében mindössze annyit közölt, hogy nincs tervezett megjelenési idő, a fejlesztés hónapokat vehet igénybe. És különben is, a szülők így is tisztában vannak vele, hogy a gyerekeik állandóan online vannak, és ők csak segíteni akarnak benne, hogy ezt jobban kontrollálják. Állítólag még a reklámokat is kihagynák belőle.

Kiderül mi lesz, de már Magyarországon is volt téma, például a LifeTV adásában, ahol Forgács Mariann, a Be Social ügyvezetője beszélt többek között erről.