Azt ugye mindenki tudja, hogy a Youtube a reklámok miatt ingyenes. Vígan nézhetünk annyi videót, amennyit akarunk, sőt, fel is tölthetünk rá saját tartalmat, azt is ingyen, cserébe reklámokat kell nézegetnünk. Ez rövidebb videóknál csak az elején fut, viszont hosszabbaknál már a videó közben is elindulhat reklám.

Utóbbinál a hossz eddig tíz percben volt meghatározva. Mármint, hogy 10 perces videókban már lehetett menet közben is hirdetés. Rengeteg youtuber ezt szépen ki is használta, és soha nem lépte át a tíz perces limitet, így reklám sem kerül a lejátszásba. Most viszont ezen változtatott a Youtube, és levitte ezt a korlátot nyolc percre.

Viszont egyelőre könnyítést is tett a rendszerbe a Google videómegosztója: 

  • kikapcsolhatjuk ezt a lehetőséget (ami természetesen kevesebb bevételt is jelent azoknak, akik már pénzt keresnek a Youtube-on)
  • kiválaszthatják, hogy melyik videójukba kerüljön félutas reklám

Természetesen ott van az a lehetőség már több mint egy éve a magyar felhasználóknak is, hogy egyáltalán nem kell a reklámokkal törődniük. Persze erre nem az ad blocker a megoldás, ami kvázi lopás, hanem elő kell fizetni a Youtube prémiumra, és akkor mindenfajta zavaró tényező nélkül élvezhetjük a videókat.