A kérés kicsit enyhe kifejezés, ugyanis tulajdonképpen ultimátumot kapnak a Facebook tulajdonában álló Instagram felhasználói, miszerint vagy megadják a születési dátumot, vagy elbúcsúzhatnak a közösségi oldaltól. 

A felhasználóknak néhányszor megjelenik majd egy értesítés, ha nem reagálnak, akkor addig nem használhatják az alkalmazást, amíg eleget nem tesznek a kérésnek. Most valószínűleg sokan legyintenek, hogy majd beütnek valamilyen véletlenszerű dátumot, de erre a közösségi oldal is gondolt, és már előre szóltak, hogy egy olyan megoldáson gondolkoznak, amivel ki tudják szűrni azokat, akik kamuznak a születésnapjukat illetően. Egyrészt mesterséges intelligenciával becsülik majd meg az emberek életkorát, és figyelik, hogy mikor kap vagy kapott boldog szülinapot köszöntéseket, kérdés persze, hogy ha valaki egy teljesen kamu szülinapot adna meg Facebookon is, az az ismerősei hány százalékának tűnne fel. 

A Facebook szerint ez az egész tulajdonképpen a felhasználók védelmét szolgálja, hiszen szeretnék elérni, hogy a 18 év alattiak nagyobb biztonsággal használhassák az alkalmazást, de azért azt is elismerték, hogy az így megszerzett adatokat a hirdetések optimalizálására is használják majd. Az is kiderült, hogy miután valaki megadta a cégnek, nincs lehetősége töröltetni ezt az adatot. A születésnap az ígéretek szerint nyilvánosan a profilban nem jelenik meg, és nem is terveznek egyelőre olyan funkciót az Instagramon, ami figyelmeztet az ismerősök felköszöntésére. 

Forrás: Mashable