Automatikusan letiltaná a felhasználóknak visszaéléseket küldő fiókokat a Twitter új biztonsági módja. Hét napig lennének tiltva azok a felhasználók automatikusan, akik sértő nyelvezetet használnak, vagy kéretlen, és ismétlődő meghívásokat, jelöléseket vagy válaszokat küldenek. Azokat nem tiltja le, akiket egyébként is követ a felhasználó, vagy akivel interakcióba lép. A blokkolt fiókok egy hétig nem láthatják azt a fiókot, amelynek sértő bejegyzéseket küldtek, viszont az érintett meg tudja nézni, hogy mi volt az, és ha úgy gondolja, a tiltást is feloldhatja. 

A Twitter a közleménye szerint ezzel is biztonságosabb hellyé szeretné tenni az alkalmazást, és egészségesebb mederbe próbálná terelni a beszélgetéseket, korlátozná a nem kívánatos interakciókat, a cél pedig az, hogy jobban védjék a felhasználókat, csökkentve a káros és ártó megjegyzések gyakoriságát. 

A funkciót kezdetben csak egy kis csoport használja majd, az ő visszajelzések alapján javítgatnak rajta. Úgy választották ki a tesztelő csoportot, hogy egészen biztosan érintettek legyenek, így újságíró nők és marginalizált csoportok tagjait hívták meg, akik életében az ilyen jellegű trollkodások mindennaposak. A Twitter már most jelezte, hogy ez nehéz feladat, és egészen biztos, hogy lesznek hibák, de bíznak abban, hogy sikeres lesz az új funkció. 

Forrás: The Guardian