A legnépszerűbb tartalomgyártók, legjobb trendek, legtöbbet használt dalok 2021-es listáját tette közzé a TikTok, ami tulajdonképpen egy egyperces lenyomata az idei évnek. Persze idén is voltak veszélyes kihívások, és néhány elég megdöbbentő videó, de összességében a 2021 új zenei stílusok, új könyvek, új receptek, és persze új táncmozdulatok elsajátításáról szólt. 

Hogy a TikTok tényleg mennyire a jó ötletről szól, és mennyire nehéz lenne megmondani, hogy mi a sikeres videó titka, azt az is bizonyítja, hogy a legnépszerűbb videók között egy csomó olyat lehet találni, amely igazából a kreativitásról szól, nem a látványról, luxus helyszínekről vagy éppen modellekről. Ez a videó például 313,9 millió megtekintésnél jár, pedig egy sima tánc, drónnal rögzítve. De népszerű az a videó is, amelyben egy mókus mogyorót rejt el a pofazacskójában, vagy  egy kutya fest.

@totouchanemu

I may not have @maxtaylorlifts dumpy but I do have a drone.

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

A zenei listából az derül ki, hogy sok ismert előadó is figyelembe veszi már a dalszerzés közben, hogy milyen dalok lehetnek sikeresek, és ennek megfelelően változtatnak a dalszerkezeten, vagy éppen koreográfiát készítenek rá, és azt remélik, hogy sokan mutatják meg a saját verziójukat. Azt is közzé tették, hogy melyek voltak a legnépszerűbb AI filterek, így kiderült, hogy pszichedelikus bohóc szeretett volna a felhasználók többsége lenni, és többségében azok voltak népszerűek, amelyekkel az ember teljesen hülyét csinálhat magából. Azt is nyilvánosságra hozták, hogy a GAP barna kapucnis pulcsija volt a legsikeresebb termék az oldalon, de rúzsból vagy rántott csirkéből is többet adtak el a közösségi oldalnak hála. 

A teljes lista innen érhető el: https://newsroom.tiktok.com/en-us/year-on-tiktok-2021-us