Rögtön egy címmagyarázat: nem valószínű, hogy Zuck Buck-ként jelenik majd meg a Meta saját kriptovalutája, de mindenképpen vicces, hogy belső körben így nevezik csak az új fizetőeszközt, ami a Metaverzumban bukkanna fel a jövőben a tervek szerint.

Egyébként korábban már politikai nyomásra a Facebook feladta a kriptopénzes törekvéseit, most mégis arra jutottak a metaverzum építgetése közben, hogy saját virtuális tokeneket, vagyis saját kriptopénzt akarnak, amivel nem csak a tartalomgyártókat lehet megjutalmazni, hanem kölcsönök nyújtására és pénzügyi szolgáltatások működtetésére is használni.

A Financial Times szerint ezen dolgozik most a Meta, bár a projekt még korai fázisban tart, ráadásul nem biztos, hogy blockchainre épít majd.

A Meta tokenjeit központilag szabályozná maga a vállalat, és nagy hangsúly lenne azon, hogy a kedvenc tartalomgyártóknak fizessenek ezzel az Instagramon az emberek, esetleg azoknak lehetne jutalomként adni, akik hasznos tevékenységet végeznek a Facebook-csoportokban.

Hivatalosan a Meta nem reagál a témára, mondván, nagyon el vannak foglalva a metaverzum építésével.

Forrás: IT Café