Kedden pert indított a Twitter egyik részvényese Elon Musk ellen, mert szerinte a Tesla vezetője manipulálta a közösségi oldal részvényeinek árfolyamát azzal, hogy elfelejtette bejelenteni a felügyeleti szerveknek, hogy március 14-ig több mint 5 százalékos tulajdonrészt szerzett. 

A New York-i bírósághoz benyújtott panaszában Marc Bain Rasella azt állítja, hogy az, hogy Musk nem jelentette a vásárlást követő 10 napon belül a részvénycsomagot, azt jelentette, hogy több részvényt tudott venni alacsonyabb áron, és ezzel ő lett a cég legnagyobb részvényese. 

A Twitter részvényeinek árfolyama az április 1-i 39,31 dollárról körülbelül 27 százalékkal 49,97 dollárra emelkedett április 4-re, miután Musk felfedte részesedését a társaságban.

Rasella csoportos keresetet szeretne indítani azon befektetők nevében, akik március 24 és április 1 között, azaz Musk bejelentése előtt adtak el Twitter-részvényeket, ők ugyanis amiatt, hogy Musk nem tett eleget a törvényi kötelezettségének, anyagi veszteséget szenvedtek. 

A Twitter egyelőre nem reagált a perre. 

Forrás: Forbes