Adam Mosseri, az Instagram elnöke bejelentette, hogy a Facebook hallgat a szülőkre, szakértőkre és a törvényhozókra, és nem erőlteti tovább a 13 éven aluliaknak szánt Instagram ötletét. A döntés néhány nappal az után érkezett, hogy a Wall Street Journal egy cikkben a facebook saját belső kutatására hivatkozva írta azt, hogy minden harmadik fiatal lánynál testkép-problémákat okoz az alkalmazás. 

13 éves kor alatt elvileg nem lehet regisztrálni az Instagramra. Azért elvileg, mert a valóságban nem olyan nehéz kijátszani a regisztrációs folyamatot. Ezért korábban úgy döntött a Facebook, hogy ha már a gyerekek úgy is ott vannak a platformon, és szeretnék használni azt, akkor inkább létrehoznak számukra egy biztonságos felületet. Az ötlet bejelentését azonban nem várt tiltakozási hullám fogadta. Szülők, szakmai szervezetek és döntéshozók is attól tartottak, hogy egyrészt ez nem segít azon a tényen, hogy ki lehet játszani a regisztrációt, ahogyan aggodalmait fejezték ki a hirdetések, a gyerekek profilozása és a testképükre gyakorolt hatása miatt is. 

Bár a gyerekeknek készülő Instagramból valószínűleg nem lesz semmi, Mosseri azt írta bejegyzésében, hogy nem állnak le azok a fejlesztések, amelyekkel biztonságosabbá tennék az alkalmazást a 13-19 éves korosztály számára, és erről hamarosan részleteket is közölnek majd. 

Forrás: BBC