A Marketing Morzsák olvasói valószínűleg még soha az életben nem hallottak Kaylen Wardról. Illetve pontosítsunk: pár nappal ezelőttig valószínűleg nem hallottak, azóta viszont már lehet, hogy összefutottak a 20 éves nővel, aki úgy volt képes saját magát népszerűsíteni, hogy közben rengeteg pénzt összegyűjtött az ausztrál bozóttüzek elleni védelemre.

Ward úgynevezett Instagram modell, méghozzá abból a fajtából, akiken kevés a ruha. Az amerikai hölgy éppen a karib-szigeteken nyaralt, amikor gondolt egyet, kitett Twitterre egy meztelen képet magáról, mellé pedig azt írta, hogy aki 10 dollárt adományoz az erdőtüzek elleni küzdelemhez, annak küld egy meztelen képet. Ő egy ezer dolláros adománnyal indított, és ez került a nagyjából 30 ezer követője elé. Aznap estére már összegyűjtött 7000 dollárt, majd elment aludni. Reggelre már 100 ezer dollár volt az adománygyűjtésen, a követői száma pedig csak nőtt (most 700 ezer felett áll).

Meghirdette ezt a 60 ezres Instagram-oldalán is, ahová természetesen nem tudott feltölteni meztelen képet, de attól még a leírást kitette. Erre az Instagram a szabályok megsértése miatt törölte az oldalát, és az sem érdekelte őket, hogy mennyi pénz gyűlt össze a segítségükkel. Sőt, újabbat sem tud Ward létrehozni, azonnal deaktiválják mindet, miközben egy csomó olyat meghagynak, amik kamu Ward-profilok.

Ettől függetlenül a Twitteren terjed a dolog még mindig, és mások is csatlakoztak a most már Meztelen Filantrópnak hívott nőhöz, aki amúgy a saját példájából kiindulva olyanokat célzott be felhívásával, akik szintén hasonló módon élnek a testükből.

Természetesen nem csak meztelen modellek gyűjtöttek vagy adományoztak pénzt, hanem olyan sztárok is, mint Kylie Minogue, Pink vagy Nicole Kidman, de lehetne még sorolni.

Forrás: The Guardian